Sprzet gastronomiczny gdansk

W współczesnej dobie nie można wyobrazić sobie tego, aby w różnego rodzaju lokalach gastronomicznych, gdzie przewija się dużo osób wędliny, sery, czy warzywa były krojone przy pomocy noża. W zapleczu kuchennym pragnie być krajalnica ma-ga. Co prawda, nie należy ona do najtańszych sprzętów gastronomicznych, jednak bardzo efektywnych i więc warto w nią zainwestować.

Krajalnica ma-ga dostarcza do krojenia każdego rodzaju żywności. Można na niej pokroić miękkie pomidory, ser różnej twardości, kiedy również wędlinę począwszy od miękkiej aż po twardą. Wielofunkcyjność jej robi, iż istnieje potrzebnym przyrządem gastronomicznym w restauracjach, hotelach, barach, stołówkach szkolnych i szpitalnych. Jak jeszcze lokalach gastronomicznych oferujących usługi kulinarne okolicznościowo. Warto jeszcze żeby była na mieszkanie w korporacjach cateringowych, sklepach, stoiskach z porcjowaną wędliną, serem, mięsem. Krajalnica może jeszcze zachodzić w skład wyposażenia naszych gospodarstw domowych. Jest szczególnie przydatnym sprzętem, ponieważ w szybkim okresie istnieje w kształcie pokroić niezliczoną zawartość produktów. Tym samym ułatwia pracę człowiekowi, oszczędza jego godzina oraz siłę, jaką pragnął wybrać przy krojeniu ręcznym. Wśród ofert sklepowych są również krajalnice specjalistyczne będące do cięcia jednego produktu np. sera. W każdym jednak przypadku obsługa krajalnicy jest jednakowa i zupełnie bezpieczna. Krajalnica ma-ga posiada stół podawczy, który stanowi dostrojony do krojenia kęsów żywności. Krojenie dokonuje się grawitacyjnie, więc bez potrzeby dociskania żywności. Podczas krojenia trzeba przesuwać stół podawczy trzymając rączkę umocowaną na stole. W sukcesu krojenia resztek produktu należy zastosować płytę dociskową, która stanowi umocowana na kołku pod stołem podawczym. Taka płyta umożliwi dokrojenie materiału do celu, inaczej nie zostaną odpady. Krajalnica spełnia wszystkie wymogi sanitarne. Przypadkiem może żyć wtedy, że łączne powierzchnie maszyny, które zajmują dostęp z krojoną żywnością są wykonane z artykułów nierdzewnych. Drinkiem z najistotniejszych faktów jest nóż i ważne, by był dostatecznie ostry. W opisywanej krajalnicy umocowana nad ostrzem noża osełka umożliwia ostrzenie noża. Nóż krojący napędzany jest silnikiem poprzez przekładnię ślimakową. Po jakimś użyciu krajalnicę można łatwo wyczyścić, gdyż demontowanie poszczególnych stron istnieje właśnie proste, że nie wymaga żadnych narzędzi.