Sprzet agd gliwice

http://www.polkas.pl/Pl/oferta/pakowarki-prozniowe/1/

Prowadząc restaurację kuchnia winna stanowić wyposażona w znaczną zawartość profesjonalnego sprzętu, który usprawni oraz przyspieszy pracę pracowników. Zakup odpowiednich narzędzi zależy a w znacznej mierze od zapotrzebowania czy rodzaju menu.

W wielu restauracjach oferujących staropolskie menu potrzebne są szatkownice do kapusty, ponieważ warzywo toż istnieje faktem wielu tradycyjnych polskich dań. W średnich firmach cateringowych lub małych restauracjach zazwyczaj zbiera się ta młoda, ręczna, zwykła szatkownica, zbudowana z plastiku czy drewna, dzięki jakiej można i przygotować inne warzywa, jak np. ogórki czy marchewkę, z których najczęściej tworzy się m.in. świeże surówki. Przy większym zapotrzebowaniu konieczny jest sprzęt różnego rodzaju, z wbudowanym silnikiem i przynoszony elektrycznie. Nadaje się i szczególnie w małych zakładach produkcyjnych czy gospodarstwach rolnych.

Taka szatkownica jest niezwykle wytrzymałym sprzętem o doskonałej klasy, która cechuje się te swoją obsługą. Sprzęt ten dopasowuje się m.in. z silnika, metalowego bębna czy korpusu i małej rynny, po której zsuwa się poszatkowana kapusta. Niezwykle dużą stroną są noże zrobione ze zwykli nierdzewnej, które mogą służyć przez duży odcinek czasu. Szatkownica prawdopodobnie istnieć zaopatrzona na życzenie w pozostałe kolejne elementy, jak np. świder, który pomoże przeciąć główkę kapusty na pół i zachowa pracy ręcznej. W zależności z potrzeb można też zakupić przystawkę, która da szatkowanie na plasterki innych warzyw, uchwyt wraz z kołami, dzięki jakim można szybko przesuwać sprzęt czy dodatkowe tarcze. Tarcze mają prestiż na sposób cięcia - potrafią więc żyć niewielkie kawałki, wióry albo plastry. Jeżeli jednak potrzebna nam jest właśnie szatkowana kapusta, tradycyjna tarcza w zupełności nam wystarczy.