Mielenie miesa na kotlety

Kotleciarka Maga jest prasą do ciała, jakiej obiektem jest podzielenie kawałków mięsa na plastry o danej grubości (w zależności z potrzeb, na całej szerokości rozgniecenie ma taką samą grubość). Praca urządzenia przyspiesza i ułatwia proces przygotowania kotletów, zachowując przy tym świeżość, kruchość, soczystość oraz wagę mięsa. Efekt ten gwarantują zespoły specjalnie ukształtowanych noży ze stali nierdzewnej, wykonujące precyzyjne nacinanie mięsa, spiralnie umieszczone na wałkach obrotowych.

Prasa do kotletów znajduje użycie w domach gastronomicznych oraz sklepach, gdzie w kolekcji można znaleźć mięso wołowe w struktur zawijanych zrazów, bitek i befsztyków; mięso wieprzowe rozbite na kotlety schabowe, zawijańce, zrazy wieprzowe, steki, sznycle; mięso drobiowe przygotowane na de Volaille; porcje grillowe. Kotleciarka umożliwia przygotowanie dużej kwocie rozbitych plastrów w układu niedługiego okresu czasu - ok. 800 porcji w rozwoju godziny, przy czym ciało nie prawdopodobnie być mrożone, ani nie może wywoływać kości. Obsługa maszyny stanowi szczególnie przystępna, dzięki zastosowanym przez producenta Maga będących rozwiązań - półautomatyczne sterowanie, rozgraniczenie przestrzeni roboczej od operacyjnej w kierunku zapewnienia ochrony zdrowia osób obsługujących (zabezpieczenie dostępu do poważni), zmiany konstrukcyjne, mające pomysł na zmniejszone o 45% zużycie energii, zmniejszenie czynności prezentujących się na całość cyklu rozgniatania (skrócony godzina pracy), polerowana obudowa o regularnych kształtach ułatwia czyszczenie (elementy prasy winnym stanowić oczyszczane i suszone po każdym kontakcie z żywnością; zabronione jest mycie całej maszyny strumieniem wody). Cicha praca samego dania oraz przekładni olejowej to specjalne atuty maszyny. Kotleciarka spełnia wszystkie normy (CE, Dyr. 2006/42/WE, oraz EN 60204-1:2010 - bezpieczeństwo elektryczne). Zalety kotleciarki Maga zostały nagrodzone przez klientów oraz jurorów Międzynarodowych Rynków w Odróżnieniu (odznaczenie złotym medalem). Maga, jako producent narzędzi do przemysłu spożywczego, budując się na umiejętności oraz poczuciu otrzymywanym od 1990 roku odkłada na wartość, prostotę, inteligencję rozwiązań, moc i dużą wydajność. Firma sukcesywnie wzbogaca swoją ofertę o dodatkowe maszyny: szatkownice, krajalnice, maszyny do mielenia mięsa, tzw. wilki.