Maszyna do miesa zelmer czesci

Kotleciarka Maga jest prasą do ciała, której celem jest rozbicie kawałków mięsa na plastry o określonej grubości (w współzależności z potrzeb, na pełnej szerokości rozgniecenie posiada taką tąż grubość). Praca urządzenia przyspiesza i pomaga proces przygotowania kotletów, zachowując przy tym świeżość, kruchość, soczystość oraz wagę mięsa. Efekt ten gwarantują zespoły specjalnie ukształtowanych noży ze pewni nierdzewnej, wykonujące precyzyjne nacinanie mięsa, spiralnie rozlokowane na wałkach obrotowych.

novitus bono e

Prasa do kotletów znajduje użycie w domach gastronomicznych i sklepach, gdzie w możliwości można odnaleźć mięso wołowe w kwestie zawijanych zrazów, bitek i befsztyków; mięso wieprzowe podzielone na kotlety schabowe, zawijańce, zrazy wieprzowe, steki, sznycle; mięso drobiowe skończone na de Volaille; porcje grillowe. Kotleciarka umożliwia przygotowanie ogromnej sumie rozbitych plastrów w ciągu krótkiego czasu czasu - ok. 800 części w cyklu godziny, przy czym mięso nie pewno stanowić mrożone, ani nie może mieć kości. Obsługa maszyny stanowi dużo łatwa, dzięki zastosowanym przez producenta Maga będących rozwiązań - półautomatyczne sterowanie, rozgraniczenie przestrzeni roboczej od operacyjnej w projekcie zapewnienia ochrony zdrowia osób obsługujących (zabezpieczenie wstępu do dobrzy), zmiany konstrukcyjne, mające pomysł na zmniejszone o 45% zużycie energii, zmniejszenie czynności dopasowujących się na całość cyklu rozgniatania (skrócony czas pracy), polerowana obudowa o stałych kształtach ułatwia czyszczenie (elementy prasy winnym być czyszczone i suszone po każdym związku z żywnością; zabronione jest mycie całej maszyny strumieniem wody). Cicha praca samego urządzenia oraz przekładni olejowej to kolejne atuty maszyny. Kotleciarka spełnia wszystkie normy (CE, Dyr. 2006/42/WE, oraz EN 60204-1:2010 - bezpieczeństwo elektryczne). Zalety kotleciarki Maga zostały uznane przez użytkowników i jurorów Międzynarodowych Targów w Poznaniu (odznaczenie złotym medalem). Maga, jako producent narzędzi do przemysłu spożywczego, kładąc się na nauce i uczuciu otrzymywanym od 1990 roku gra na grupa, prostotę, inteligencję rozwiązań, solidność i wielką wydajność. Firma sukcesywnie zwiększa swoją ofertę o kolejne maszyny: szatkownice, krajalnice, maszyny do mielenia mięsa, tzw. wilki.