Krajalnica lidl

Krajalnica do sera to narzędzie gastronomiczne używane również w placówkach restauracyjnych jak również marketach spożywczych. W większości firmy przyjmują się na zakup urządzenia człowieka do cięcia sera oraz wędlin. Należy jednakże mieć, że krajalnica do sera powinna być teflonowe ostrze zapobiegające przyklejaniu się plastrów sera do noża.

Gdzie spotkamy krajalnicę? Krajalnice brane w tematach gastronomicznych takich jak restauracje, firmy cateringowe, zakłady zbiorowego żywienia charakteryzują się bardzo większą efektywnością niż urządzenia dedykowane do praktyki w składzie, gdzie wykorzystywane są również do cięcia mniejszych liczbie towarów. Przypadkiem są hipermarkety, gdzie sery krojone są nie dopiero na wymaganie klienta, lecz też oferowane w strukturze krojonej na działach samoobsługowych.

Krajalnice do sera Krajalnica do sera powinna zapewniać precyzję i sprawność pracy dzięki ostrym nożom i umożliwiać krojenie grawitacyjne, podczas którego gotowe plasterki orientują się w z głowy danym miejscu. Jeżeli krojony produkt tworzy być wiązany w projekcie dalszej sprzedaży możemy ustawić ilość potrzebnych plastrów, która będzie liczona przez danie. Istnieje wtedy opcja posiadana przez urządzenia automatyczne. Końcówkę produktu także możemy wygodnie kroić przechodząc w ostatnim przedmiocie nasadkę dociskową dodaną do urządzenia. Zakres regulacji grubości krojonych plastrów wynosi od 0 do 28 mm. Wymiary ostrza wynoszą zwykle 250 do 300 mm. Szczególnie istotne istnieje oraz zapewnienie bezpieczeństwa pracy użytkownika i uniknięcie nadmiernego obciążenia pracownika, by nie powodować nadmiernego zmęczenia spowodowanego długim okresem obsługiwania urządzenia. Krajalnice do sera w grup spowodowane są z aluminium - czynniki mające styczność z produktami żywnościowymi z anodowanego aluminium, a podstawa z aluminium lakierowanego. Dzięki obecnemu są one naturalniejsze, ale jeszcze zapewniają użytkownikowi stabilność podczas pracy.