Krajalnica amica

W biznesach dodatkowo w gospodarstwach domowych bardzo często występuje potrzeba pokrojenia czegoś w podobne, cienkie plastry. Wynika to przede każdym wędlin, serów i pieczywa, jednak sprowadza się, że krajalnica jest wykorzystywana także do indywidualnych celów, na model do cięcia warzyw czy owoców, gdy potrzebujemy ich w formie cienkich plasterków.

W współzależności z tego, co pragnę kroić na krajalnicy, jest ona wyposażona w specjalne ostrze - gładkie lub ząbkowane. Ząbkowane poświęcone jest do cięcia pieczywa, co pozwoli łatwo "wgryźć się" w jego grupę i podejmuje równe kromki, nawet przy krojeniu miękkiego, świeżego pieczywa. Z kolei jeżeli chodzi o wędliny czy sery, zależy nam zwłaszcza na drobnych, równych plastrach, które kręci się łatwo i bez świadomego wysiłku. Do tego obiekcie używamy krajalnicy z dobrą, ale bardzo wysoką krawędzią, która doskonale radzi sobie z pewnymi, jak a daleko trudnymi wędlinami i serami.

Krajalnica Maga 310p to konkretna maszyna do krojenia, polecana zwłaszcza do lokali gastronomicznych a do sklepów. Jest wskazywana przez producenta ze powodu na domową wielką odporność i umiejętność obsługi. Dzięki tym ruchom każdy, po pierwszym szkoleniu z obszaru zaufania i higieny pracy, może podejść do książce z krajalnicą i sprzedawać naszym klientom wędliny czy sery pokrojone w proste plastry. Krajalnice dobrych opinii zezwalają na duże uporanie się z pokrojeniem wielkiej liczby wędlin czy serów, przy małym koszcie sztuki oraz szybkości pracownika. Taka krajalnica w składzie pozwala znacznie zaoszczędzić czas, jaki kiedyś przeznaczano na krojenie towarów na plasterki. Dodatkowo, krajalnice dzięki regulowanemu zakresowi grubości plastra, pozwalają odkroić gruby, równy plaster, bądź pokroić wędlinę na cieniutkie, niemal przezroczyste plasterki, jak to stanowi wymagane na model w wypadku szynek surowych, które jada się zdecydowanie w plasterkach grubości bibułki.